maanantai 8. joulukuuta 2014

Tervetuloa tutulle kalliolle


Hei vain,

ja tervetuloa blogiimme! Olemme kaksi teologian opiskelijaa Helsingistä, jotka ovat aloittaneet opintonsa tänä syksynä. Pistimme blogin pystyyn, koska Iiris täytti facebook-profiilinsa ylipitkillä mielipidekirjoituksilla ja tajusi, että oli aika aloittaa oma blogi facebook-kavereiden kiusaamisen sijaan. Asiaa Annelle selittäessään, Anne ehdotti: ”Hei! Perustetaan YHTEINEN blogi!”

… ja tässä sitä ollaan: kirjoittamassa aloituspostausta maanantaiaamupäivänä keskellä joulukuun ruuhkaisinta viikkoa. Kreikan luento alkaa kahden tunnin kuluttua, emmekä kumpikaan ole tehneet läksyjä. Kuten huomata saattaa, olemme lukuisien muiden asioiden ohella taitavia myös asioiden priorisoimisessa. Toivomme, että tämä taitomme ei pistä silmään blogia silmäillessä.

 Olemme oikeastaan täydellinen parivaljakko yhteisen blogin aloittamiseen. Olemme molemmat juuri muuttaneet toiselta paikkakunnalta suureen ja tuntemattomaan (ehkä pelottavaankin) Helsinkiin. Opiskelemme molemmat teologiaa ja ajatusmaailmamme on hämmentävän samanlainen. Molemmat ovat feministi-liberaali-viherpiipertäjiä ja (toivottavasti) myös tulevia pappeja, jotka inhoavat sanaa naispappi.

Blogiltamme voi siis odottaa vahvoja mielipiteitä rakastavalla sävyllä esitettynä sekä ihan tavallista nuorten opiskelijoiden arkea. Lisäksi Iiriksen huonolta huumorilta ei voi välttyä (tuskin myös Annenkaan). Blogimme nimi ”Tutulla kalliolla” on peräisin - mistäs muualtakaan - kuin Raamatusta. Tuttu kallio on viittaus kristilliseen perinteeseen ja uskoon, joka meitä molempia tukee. Vaikka asumme vieraassa kaupungissa ja elämäntilanteemme on uusi, olemme silti tutulla kalliolla.

Toivottavasti jäät seuraamaan kuulumisiamme tänne eksyttyäsi, sinä kiva ja suurenmoinen lukija! Me ryhdymme nyt tekemään kreikan läksyjä. (Ehkä.)         

- Anne ja Iiris  

2 kommenttia:

  1. Blogger ei halua, että kommentoin teille, viestini on hävinnyt jo kahdesti...

    Kiva, että olette alkaneet pitää blogia! Jotain tuttua olen aistivinani tässä ;)
    Liittyisin ihan viralliseksikin lukijaksi, jos teillä olisi toimintolaatikko sitä varten!

    VastaaPoista
  2. Moi! Kiva kun kommentoit, vaikka blogger ei niin ehkä halunnutkaan!
    Ja jotain tuttua... no, se ei ole varmaankaan ihme (saattaa jopa olla, että jotakin inspiraatiota on ainakin allekirjoittanut saanut teidän blogista, hih). ;)

    VastaaPoista